Κοινά, συγκρούσεις και καταστροφές: «Καλοκαιρινό Σχολείο» Πολιτικής Οικολογίας στη Σύρο, 9-14 Ιούλη 2013

entitle logoΑπό 9 έως 14 Ιουλίου 2013, το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνει στην Ερμούπολη της Σύρου μια διεθνή επιστημονική συνάντηση (Summer School) με γενικό θέμα «Κοινά, συγκρούσεις και καταστροφές».

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει ακαδημαϊκές διαλέξεις και παρουσιάσεις, εργαστήρια μεταξύ των πανεπιστημιακών ερευνητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οργανωμένες επισκέψεις και συζητήσεις.

 Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του ερευνητικού έργου «ENTITLE – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικής Οικολογίας» στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου μαζί με άλλους δέκα ακαδημαϊκούς και μη-κυβερνητικούς εταίρους από διαφορετικές χώρες (δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο ENTITLE και τα συμμετέχοντα ιδρύματα και οργανισμούς στην ιστοσελίδα http://www.politicalecology.eu/).

————–

Στο πλαίσιο της πολυήμερης συνάντησης στη Σύρο, διοργανώνεται επίσης μια δημόσια εκδήλωση με στόχο τη διασύνδεση και την επικοινωνία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του νησιού.

Afisa-pub event Syros

Στην εκδήλωση με θέμα «Πολιτική οικολογία σε καιρούς κρίσης» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (7.00’-9.00’ μμ.) θα μιλήσουν η Καθηγήτρια Stefania Barca (Πανεπιστημίο της Κοΐμπρα, Πορτογαλλία) και ο Καθηγητής Joan Martinez Alier από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Αλμπανόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κωστής Χατζημιχάλης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χάρης Κωνσταντάτος, Συνεργάτης προγράμματος ENTITLE

Τηλ. 2109549294, 6972847497, Email: harisk@hua.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s